Spectacole de teatru cu tehnologii de ultimă generație prin proiectul de cultură digitală Patrimoniul sub reflectoare

Spectacole de teatru cu tehnologii de ultimă generație prin proiectul de cultură digitală Patrimoniul sub reflectoare

Programul „Spotlight Heritage Timișoara/Patrimoniul sub reflectoare Timișoara” revine cu o nouă incursiune într-un cartier istoric. De această dată, povestea s-a mutat în Elisabetin, unde au fost atât de multe lucruri de (re)văzut și (re)descoperit. Tehnologia a avut din nou, un rol foarte important. 

Atmosfera orașului de altădată a fost descoperită de un public numeros, printr-un spectacol de teatru, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată, care a adus în scenă detalii mai puțin cunoscute despre poveștile și clădirile patrimoniului timișorean. 

Evenimentul a fost realizat de Universitatea Politehnica Timișoara și Muzeul Național al Banatului, împreună cu Teatrul studențesc Thespis și Asociația Diogene și face parte din seria de evenimente dedicate programului cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, desfășurate în cadrul proiectului Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș.