Webinar #impreunaonline – eCAMPUS UTCN și provocarea #StamAcasa: experiență și perspective

Webinar #impreunaonline – eCAMPUS UTCN și provocarea #StamAcasa: experiență și perspective

#onlinetogether #impreunaonline #covid19 #webinar

Cum putem utiliza tehnologia pentru a îmbunătăți activitatea didactică și administrativă din universități?

Cum putem reutiliza din resursele tehnologice pe care le avem, oricum, la dispoziție?

 

Sunt întrebări la care acest webinar  a găsit răspunsurile, sub sloganul #impreunaonline.

În cadrul webinarului, experții în domeniu au prezentat  inițiativa eCampus și experiența Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în această perioadă în care online reprezintă soluția, indiferent dacă vorbim de componenta educațională sau cea administrativă. Aceștia au adus în prim plan problema #stamacasa, din perspectiva educațională și au pus accentul pe livrarea de soluții digitale, indiferent de rolul din universitate (administrativ, student, profesor).

Webinarul a nuanțat modul în care o soluție tehnologică de comunicare și colaborare, poate fi adoptată la nivel organizațional, scenariile de integrare actuale și viitoare și variantele în care se pot reutiliza soluțiile tehnologice existente.

Mesajul principal al webinarului a fost: Consumul responsabil de „online “online este benefic pentru educație. Make it simple – nu complicați lucrurile în zona educațională!

Conf. dr. ing Bogdan Orza a prezentat următorul plan de acțiune în educația online, ca fiind o soluție benefică  în învățământul la distanță : Inițiativă + Conectare = Soluție digitală.

Să se înlocuiască statutul de elev/student cu statutul de colaborator și astfel vom obține o creștere a interacțiunii.

Experții din cadrul UTCN, Conf. dr. ing Bogdan Orza,  Șl. dr.ing. Aurelia Ciupe și Conf. dr.ing. Șerban Meza, au vorbit din experiența personală, prezentând într-un mod unic concluziile, provocăriile viitoare și perspectivele legate de resursele digitale și aplicabilitatea lor educațională în online.

A doua parte a webinarului s-a concentrat pe răspunsul diferitelor întrebări și probleme care au fost ridicate de către cei aproximativ 300 de participanți, accentul fiind pus pe soluții suport în procese de învățare, resurse informaționale sau de explorare interactivă, inclusiv prin integrarea strategiilor de „Gamification”.

Prezentarea este disponibilă acum și online:

BIO

BOGDAN ORZA

Bogdan Orza este conferențiar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, director al Departamentului pentru Educație Continuă, Învățământ la Distanță și cu Frecvență Redusă și coordonator al Laboratorului de Sisteme și Aplicații Multimedia. Încă de la începutul activității în universitate a fost implicat în dezvoltarea de sisteme și soluții educaționale pentru derularea activităților online. În prezent, coordonează activitatea inițiativei eCampus – Campus Virtual în Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

AURELIA CIUPE

Aurelia Ciupe este lector la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și membru al Laboratorului de Sisteme și Aplicații Multimedia. În decursul ultimului deceniu, s-a implicat în dezvoltarea suportului tehnologic pentru soluții educaționale dedicate învățământului superior și instituțiilor naționale. Este coordonatorul local UTCN în cadrul proiectului LOVEDISTANCE Erasmus + CBHE: “Learning Optimization and Academic Inclusion Via Equitative Distance Teaching and Learning” și membru al echipei eCampus UTCN.

ȘERBAN MEZA

Șerban Meza este conferențiar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, director al Biroului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal și membru al Laboratorului de Sisteme și Aplicații Multimedia. În ultimii 10 ani a fost implicat în coordonarea diverselor proiecte instituționale la nivel regional și național în domeniul implementării tehnologiilor de comunicare și colaborare online în diverse domenii.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de YouTube, făcând click pe video-ul de mai jos: