fbpx

Webinar #impreunaonline - eCAMPUS UTCN și provocarea #StamAcasa: experiență și perspective

Cum putem utiliza tehnologia pentru a îmbunătăți activitatea didactică și administrativă din universități? Cum putem reutiliza din resursele tehnologice pe care le avem, oricum, la dispoziție? Sunt întrebări la care acest webinar a găsit răspunsurile, sub sloganul #impreunaonline.

Start

06/05/2020 - 16:00

End

06/05/2020 - 17:00

Address

Online   View map

Cum putem utiliza tehnologia pentru a îmbunătăți activitatea didactică și administrativă din universități?

Cum putem reutiliza din resursele tehnologice pe care le avem, oricum, la dispoziție?

Sunt întrebări la care acest webinar  a găsit răspunsurile, sub sloganul #impreunaonline.

În cadrul webinarului, experții în domeniu au prezentat  inițiativa eCampus și experiența Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în această perioadă în care online reprezintă soluția, indiferent dacă vorbim de componenta educațională sau cea administrativă. Aceștia au adus în prim plan problema #stamacasa, din perspectiva educațională și au pus accentul pe livrarea de soluții digitale, indiferent de rolul din universitate (administrativ, student, profesor).

Webinarul a nuanțat modul în care o soluție tehnologică de comunicare și colaborare, poate fi adoptată la nivel organizațional, scenariile de integrare actuale și viitoare și variantele în care se pot reutiliza soluțiile tehnologice existente.

Mesajul principal al webinarului a fost: Consumul responsabil de „online “online este benefic pentru educație. Make it simple – nu complicați lucrurile în zona educațională!

Conf. dr. ing Bogdan Orza a prezentat următorul plan de acțiune în educația online, ca fiind o soluție benefică  în învățământul la distanță :

Inițiativă + Conectare = Soluție digitală.

Să se înlocuiască statutul de elev/student cu statutul de colaborator și astfel vom obține o creștere a interacțiunii.

Experții din cadrul UTCN, Conf. dr. ing Bogdan Orza,  Șl. dr.ing. Aurelia Ciupe și Conf. dr.ing. Șerban Meza, au vorbit din experiența personală, prezentând într-un mod unic concluziile, provocăriile viitoare și perspectivele legate de resursele digitale și aplicabilitatea lor educațională în online.

A doua parte a webinarului s-a concentrat pe răspunsul diferitelor întrebări și probleme care au fost ridicate de către cei aproximativ 300 de participanți, accentul fiind pus pe soluții suport în procese de învățare, resurse informaționale sau de explorare interactivă, inclusiv prin integrarea strategiilor de „Gamification”.

Webinariile își propun să fie cât mai practice, să se concentreze pe provocările cotidiene cărora noi toți trebuie să le facem față și să fie în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Ele sunt dedicate în special mediului universitar, profesorilor și studenților, dar nu exclud implicarea celor din învățământul pre-universitar.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de YouTube, făcând click pe video-ul de mai jos:

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara.

Aceste sesiuni săptămânale de o oră de webinar  vor avea loc în fiecare miercuri, de la ora 16:00, începând cu 15 aprilie 2020.

Fiecare webinar va consta dintr-o scurtă prezentare cu 1-3 prezentatori și un moderator, care abordează subiectul webinarului, completată apoi de o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care sunteți încurajați să participați, să vă împărtășiți părerile și experiențele și să adresați cele mai presante întrebări.

MORE DETAIL

Email

elearning@upt.ro

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP