Webinarul dedicat cadrelor didactice: ”Probleme stringente privind deschiderea și funcționarea școlilor”

Webinarul dedicat cadrelor didactice: ”Probleme stringente privind deschiderea și funcționarea școlilor”

Webinarul ”Probleme stringente privind deschiderea și funcționarea școlilor” – ultimul din seria celor dedicate ghidului cu recomandări de bună practică elaborate în cadrul GLE al Platformei AntiCovidTM, a avut  loc online miercuri, 9 septembrie ora 18:30, fiind organizat în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara și TVR Timișoara și a fost transmis live pe Facebook.

Ultimul webinar din seria celor dedicate prezentării și dezbaterii asupra ghidului ”Recomandări de bună practică privind începerea și desfășurarea anului școlar 2020/2021 în condițiile impuse de COVID-19”elaborat de Grupul de Lucru pentru Educație al Platformei AntiCovidTM – constituit la inițiativa Inspectoratului Școlar Județean Timiș în colaborare cu Platforma AntiCovidTM a avut loc miercuri, 9 septembrie ora 18:30 și a avut în centru experți din diverse domenii, care au oferit răspunsuri la cele mai întâlnite probleme identificate în cadrul webinariilor precedente, precum și o serie de resurse educaționale reutilizabile.

Peste 200 de cadre didactice din învățământul preuniversitar, precum și directori de școli, experți și părinți au participat la webinar, principalele probleme discutate fiind legate de implementarea normelor sanitare, probleme juridice, tehnologice, dar și probleme întâmpinate în predarea digitală și în relația cu primăria.

Acesta a fost cel de-al II-lea webinar din seria celor dedicate ghidului cu recomandări de bună practică elaborate în cadrul Grupului de Lucru pentru Educație (GLE) al Platformei AntiCovidTM . Primul webinar Recomandări de bună practică privind funcționarea școlilor în condițiile impuse de COVID-19. Prezentarea ghidului, a avut loc în 2 septembrie 2020, în cadrul evenimentului fiind prezentat ghidul ”Recomandări de bună practică privind începerea și desfășurarea anului școlar 2020/2021 în condițiile impuse de COVID-19. Ambele webinarii fac parte dintr-o serie de evenimente dedicate sprijinului cadrelor didactice din România pentru realizarea colectivă a planurilor de acțiune din învățământul preuniversitar în contextul pandemiei.

Nu ai reușit să participi la eveniment? Urmărește înregistrarea webinarului mai jos:

 

Ghid de elaborare a planului școlar adaptat celor 3 scenarii – ghidul propune un “cuprins” particularizat pentru fiecare tip de scenariu, pe baza căruia să fie elaborat fiecare plan de acțiune, iar varianta lansată în cadrul webinarului reprezintă o primă versiune a ghidului.

Textul urmează să fie actualizat în funcție de comentariile primite din partea celor interesați și pe măsură ce, pe parcursul timpului, se va dezvolta o experiență la nivel instituțional legată de funcționarea școlilor în condiții de pandemie. Centrul de ID/IFR a Universității Politehnica Timișoara a completat ghidului cu un document adițional – Structura tehnica Educatie Digitala (scoli, profesori, elevi, studenti), menit să ajute cadrele didactice în a-și planifica resursele tehnice necesare pentru orele de la clasă. Ghidul este accesibil online la adresa: https://anticovidtm.ro/webinarii-de-aplicare-a-ghidului-recomandari-de-buna-practica/

Resurse din webinar de formare

  • Zona de resurse comune – contribuții ale participanților care pot fi reutilizate, pe care vă rugăm să nu le stergeți și să continuați să contribuiți 

https://drive.google.com/drive/folders/1LJ3Pr8yf-5WEDx4OS6ji04zyWlvZGWG3?usp=sharing 

  • Spațiul fizic (mod colaborativ în Jamboard)

https://jamboard.google.com/d/1gpVjpRTKesJ9oGycCaVo5Z-rPErbj96IMiivgfyCRuQ/edit?usp=sharing 

  • Comunicare (mod colaborativ în Jamboard)

https://jamboard.google.com/d/1BJS1PdGP5ZWpGroFOsn-QMYnEMWN0QkVWGRfTLKl4Gc/edit?usp=sharing 

  • Resurse digitale – IT (mod colaborativ în Jamboard)

https://jamboard.google.com/d/1pvUoRL87WPTlK84ykCjCzcZSweNiyiZ2w7oGi9kyQp8/edit?usp=sharing 

Alte Resurse: