fbpx

Proiect Erasmus+ Create 4.0 Workshop 2023

Workshop-ul este organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, adresându-se cadrelor didactice și elevilor din liceele și școlile din județ. Află mai multe detalii aici!

start

26/10/2023 - 13:00

Sfârșit

26/10/2023 - 17:00

Adresă

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara și online   Vezi harta
Workshop-ul este organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, adresându-se cadrelor didactice și elevilor din liceele și școlile din județ. 
Proiectul Create 4.0 se finalizează cu Workshop joi, 26 octombrie 2023, orele 13:00 – 17:00, organizat Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning, Centrul Multimedia, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în sala Polivalentă, Biblioteca Universității Politehnica Timișoara (Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 2). 
Create 4.0 este un proiect cofinanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Acesta reprezintă o evoluție a proiectului anterior CR.E.ATE, care a definit un model didactic comun (“Crafts Atelier”) bazat pe măsurarea a trei categorii de competențe profesionale (cap/head, mână/hand, inimă/heart).

 

Workshopul se va desfășura in limba română, participanții vor putea încerca tehnologiile de realitate virtuală și augmentată  și vor primi certificat de participare.
#create4.0eu #workshop  #create4.0Workshop

Proiectul Erasmus+ Create 4.0 2023

Workshop

Joi 26 octombrie 2023, 13:00 – 17:00, Sala Polivalentă
Fizic & online

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara 

Proiectul Erasmus+ Create 4.0 reprezintă o inițiativă în domeniul învățământului pre-universitar, axându-se pe integrarea tehnologiilor de realitate virtuală și augmentată în procesul de învățare. Acesta vizează în special elevii din liceele de specialitate, de profil de științe, liceele tehnologice, școlile vocaționale, precum cele de arte, pedagogie, turism, alimentație, medicină veterinară ș.a.m.d., propunându-și să transforme modul tradițional de predare într-o experiență imersivă și interactivă. Cu ajutorul realității virtuale și augmentate, elevii pot simula situații didactice sau explora diferite medii practice din confortul sălii de clasă. Pentru cadrele didactice, Create 4.0 oferă flexibilitate, permițând adaptarea rapidă a scenariilor la nevoile individuale ale studenților și obținerea unui feedback instantaneu. În esență, proiectul îmbină tehnologia de ultimă oră cu pedagogia, oferind un mediu de învățare adaptabil, eficient și captivant.
Realitatea virtuală permite elevilor să experimenteze și să interacționeze cu mediile și situațiile practice într-un mod autentic și interactiv, oferind o perspectivă tridimensională asupra subiectelor studiate. Această abordare modernă promovează nu doar aprofundarea cunoștințelor, ci și dezvoltarea abilităților practice, într-un mediu controlat și sigur. Astfel, fiecare participant obține un înțeles profund al materiei, completat de experiența directă și tangibilă oferită de aceste tehnologii digitale, pregătindu-se astfel pentru viitor.
Rezultatele proiectului sunt marcate de o transformare semnificativă în învățământul vocațional, prin integrarea cu succes a tehnologiilor de realitate virtuală și augmentată în sala de clasă, explorând scenarii didactice într-un mod autentic și interactiv. Feedback-ul instantaneu și adaptabilitatea oferite de aceste tehnologii crește eficiența procesului educațional, rezultând într-o generație de elevi mai bine pregătită, cu abilități practice consolidate și o perspectivă modernă asupra domeniului lor de studiu.

Agenda Workshop Erasmus+ Create 4.0

Ora / Time EET Agenda
13:00 – 13:10 Deschidere
13:10 – 13:30  Ș.l. dr. Ing. Andrei Ternauciuc, Universitatea Politehnica Timișoara Prezentarea proiectului Erasmus+ Create 4.0
13:30 – 14:00 Dr. Ing. Diana Andon, Universitatea Politehnica Timișoara Utilizarea tehnologiilor de AR/VR în scop didactic
14:00 – 14:30 Ș.l. dr. Ing. Andrei Ternauciuc, Universitatea Politehnica Timișoara Proiectul Erasmus+ Create 4.0 – Rezultate finale 
14:30 – 15:00 Pauză de Cafea
15:00 – 16:00 Dr. Ing. Diana Andone, drd. Ing. Marius Tătaru, Universitatea Politehnica Timișoara Studiu de caz: Spotlight Heritage Timișoara
16:00 Încheiere

Proiectul Erasmus+ Create 4.0

Create 4.0 este un proiect cofinanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Acesta reprezintă o evoluție a proiectului anterior CR.E.ATE, care a definit un model didactic comun (“Crafts Atelier”) bazat pe măsurarea a trei categorii de competențe profesionale (cap/head, mână/hand, inimă/heart).

MAI MULTE DETALII

E-mail

contact@elearning.upt.ro

Participarea este gratuită, prezentările se vor desfășura în Română, iar participanții vor primi certificate de participare.

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP