Conferința Femeile în știință din Europa Centrală și de Est : despre Impactul datelor în cultură și industriile creative – Dr. Diana Andone, directorul CeL

Conferința Femeile în știință din Europa Centrală și de Est : despre Impactul datelor în cultură și industriile creative – Dr. Diana Andone, directorul CeL

Dr. ing. Diana Andone, directorul Centrului de ID/IFR și e-Learning al Universității Politehnica a fost unul dintre speakerii evenimentului Femeile în știință din Europa Centrală și de Est (WiDS CEE).

Conferința a avut loc online în data de 8 Martie 2021 și a adus în prim-plan femei remarcabile din Europa Centrală și de Est care desfășoară activități de promovare si utilizare a datelor în știința, în industrie, guvern, universități și societatea civilă.

Dr. Diana Andone a fost unul dintre speakerii evenimentului, cu o prezentare intitulată Impactul datelor în cultură și industriile creative  și a vorbit despre proiectele în care este puternic implicată , alături de echipă și parteneri, printre care:

  • DigiCulture
  • Muzeul Jecza
  • Spotlight Heritage Timișoara
  • Digital și Data Timișoara 2023

–  proiecte care fac parte domeniile de vârf ale acestui secol și aduc beneficii indispensabile inovației.

Prezentarea este acum disponibilă online:

𝙒𝙞𝘿𝙎 𝘾𝙀𝙀

este un eveniment virtual independent organizat pentru prima dată ca eveniment regional de către ambasadorii WiDS din Ungaria, România, Austria, Croația, Serbia, Slovenia și Bosnia și Herțegovina, care a coincide cu evenimentul anual Women in Data Science (WiDS), eveniment organizat la nivel mondial de către Universitatea Stanford – care are ca scop inspirarea și educarea oamenilor de știință din întreaga lume.

În cadrul evenimentului au fost prezente peste 60 de  femei  din Europa Centrală și de Est, care au prezentat activitățle remarcabile pe care le desfăsoară în domeniul științei datelor, în industrie, guvern, universități și societatea civilă.

Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina oficială a Women in Data Science CEE.