fbpx

Demetrios Sampson

Demetrios Sampson

Demetrios Sampson este angajat în predarea și cercetarea în domeniul tehnologiilor de învățare și învățare digitală din 1996. El este co-autorul a 350 de articole în cărți științifice, jurnale și conferințe, precum și redactor de 15 cărți, 35 de probleme speciale în reviste academice și 40 de lucrări de conferințe internaționale, cu peste 6000 de citații. El a primit de 10 ori Premiul pentru cea mai bună lucrare la Conferințele internaționale privind tehnologiile de învățare. A fost Keynote / Prezentator invitat / lector în 90 de conferințe internaționale / naționale și / sau programe postuniversitare. A fost director, investigator principal și / sau consultant de cercetare în 70 de proiecte de cercetare și inovare, cu finanțare externă de 16 milioane de euro. El a supravegheat acordarea de onoruri și finalizarea studiilor cu succes a 155  studenți postuniversitari. El a dezvoltat și livrează primul curs masiv online deschis (MOOC) cu privire la utilizarea de date educaționale Analytics de către profesorii de școală (Analytics pentru profesorul de clasă), oferit de platforma edX (o inițiativă globală condusă de Harvard și MIT), care a atras peste 16.000 de participanți din 160 de țări din întreaga lume din octombrie 2016. În prezent, el conduce Consorțiul Universitate-Industrie (Learn2Analyse) care promovează dezvoltarea profesională în alfabetizarea datelor educaționale pentru profesioniști în educație și formare online și a studenților din învățământul superior, co-finanțat de Comisia Europeană (Programul Erasmus + Knowledge Alliance). Este beneficiarul premiului IEEE Computer Society Distinguished Service Award (iulie 2012) și a fost numit membru „Golden Core” al companiei IEEE Computer Society în recunoașterea contribuției sale în domeniul tehnologiilor de învățare. El este, de asemenea, beneficiar al Premiului Lanțul Nikola Tesla de Aur al Societății Internaționale de Pedagogie Inginerie (IGIP) pentru „Realizări marcante internaționale în domeniul Pedagogiei inginerești” (septembrie 2018).

Evenimente

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP