fbpx

Mobilierul CeL, prezent la „Uniunea VIP-urilor” – expoziția inedită a artistei Haegue Yang în cadrul Art Encounters BIENNIAL 2019

Scaunul directorului CeL, dr. Diana Andone a făcut parte, în perioada 20 septembrie – 27 octombrie din epoziția inedită a artistei Haegue Yang, în cadrul Art Encounters BIENNIAL 2019 – Timișoara.

start

20/09/2019

Sfârșit

27/10/2019

Adresă

Facultatea de Arte şi Design - Strada Oituz 4, Timișoara 300086   Vezi harta

Scaunul directorului CeL, dr. Diana Andone este expus, în perioada 20 septembrie – 27 octombrie în expoziția inedită a artistei Haegue Yang, în cadrul Art Encounters BIENNIAL 2019 – Timișoara. . Concepută în 2001 special pentru design-ul foaierului VIP din cadrul târgului Art Forum din Berlin, lucrarea a avut numeroase variante în Bristol, Anvers, Bonn, Seul, Graz, Köln și New Plymouth.

Uniunea VIP-urilor este o lucrare colaborativă aflată la intersecţia dintre artist, instituţiile gazdă și locuitorii orașului unde sunt prezentate lucrările. Concepută în 2001 special pentru design-ul foaierului VIP din cadrul târgului Art Forum din Berlin, lucrarea a avut numeroase variante în Bristol, Anvers, Bonn, Seul, Graz, Köln și New Plymouth.

Deși a redefinit noţiunea de VIP în fiecare context și a avut mereu o configurare diferită adaptată spaţiilor, procedura a rămas aceeași. Instituţia gazdă nominalizează o listă de personalităţi care sunt invitate să împrumute o piesă de mobilier pe durata expoziţiei, fie un scaun sau o masă. Lucrarea ia forma unei colecţii de obiecte ready-made care întruchipează poveștile culturale, istorice și personale ale locului și ale proprietarilor lor.

Întreaga viaţă am fost pasionată de utilizarea tehnologiilor în viaţa de zi cu zi, de promovarea utilizării corecte, inteligente și responsabile social a noilor tehnologii. De aceea, când Centrul eLearning al Universităţii Politehnica Timișoara s-a mutat în noile sale spaţii, am optat pentru un scaun în care tehnologii inovatoare acţionează eficient, micșorând stresul. Cu același scaun sunt echipaţi toţi cercetătorii și personalul din CeL și cu unul similar, laboratoarele dedicate studenţilor.

Dr. Ing. Diana Andone

Director Centrul de ID/IFR și e-Learning, Universitatea Politehnica Timișoara, Vice-președinte EDEN, Education Chair IEEE România Președinte Rotary Club Timișoara 2018-2019, membru Board Fundaţia Pentru Voi

În Timișoara, oameni consideraţi importanţi pe plan local în diferite domenii precum cultură, politică, educaţie, sectorul privat, asistenţă socială, economie, sport, media, știinţă și divertisment au fost invitaţi să ia parte la proiect. Termenul „important” este dependent de context — selectarea celor care împrumută articolele de mobilă a avut ca scop redarea unei imagini eterogene a Timișoarei și a structurii sociale a orașului. Varietatea pieselor de mobilier, cu stilurile și originile lor diferite, urmărește să transmită un portret al comunităţii bazat pe asemănări și deosebiri.

Haegue Yang

Haegue Yang (n. 1971, Seul) trăiește în Berlin și Seul. Lucrările sale sunt cunoscute pentru elocventul și seducătorul lor limbaj sculptural al abstracţiei vizuale, deseori derivat din cercetările artistei cu privire la personaje istorice, evenimente și tehnici tradiţionale. Opera variată a lui Yang include lucrări conceptuale care prezintă aspecte de critică instituţională. Observând structuri sociale ascunse pentru a reimagina o posibilă comunitate, teme precum migraţia, diasporele post-coloniale și mobilitatea socială sunt reinterpretate și recurente în lucrările sale.

Bienala Art Encounters este un eveniment internaţional desfășurat la
Timișoara începând cu 2015 și organizat de Fundaţia Art Encounters în colaborare
cu Primăria Municipiului Timișoara, Casa Judeţeană pentru Cultură Timiș, Consiliul
Judeţean Timiș și Fundaţia Triade.
Formatul extins al programului Bienalei de anul acesta, precum și o parte a
programelor publice, au fost dezvoltate în parteneriat cu Asociaţia „Timișoara―
Capitală Europeană a Culturii” și sunt co-finanţate de Ministerul Culturii și Identităţii
Naţionale și Primăria Municipiului Timișoara.

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP