Cursul m-commerce pe UniCampus

Cursul m-commerce pe UniCampus

Un nou curs pe UniCampus – prima platformă virtuală de tip MOOC din România
Comerț mobil – m-commerce

www.UniCampus.ro

In aceste zile Universitatea Politehnica Timisoara a lansat un nou curs online, liber, deschis, gratuit pe platforma online de învățare virtuală UniCampus – cursul Comerț mobil – m-commerce, www.UniCampus.ro

UniCampus este o inițiativă a Centrului de ID/IFR și eLearning (CEL) al Universității Politehnica Timișoara (UPT) cu scopul de a dezvolta primul MOOC (Massive Open Online Courses) universitar din România, ca o platformă virtuală online pentru cursuri în regim liber, gratuit, deschis, pentru toată lumea. Viziunea UniCampus este de întărire a recunoașterii universităților românești, a puterii de susținere și penetrare în viața economică, socială și educațională din România a educației de calitate, academică, prin promovarea accesului liber la cunoaștere.

UniCampus este o platformă deschisă, dezvoltată de către UPT și este susținută de către CEL, la care vor participa și alte universități din România care doresc să își aducă contribuția la dezvoltarea educației deschise, prin dezvoltarea de cursuri de tip MOOC în limba română, similare cu cele oferite internațional de Coursera, EdX, FutureLearn etc.

In Aprilie 2016, UniCampus a fost lansat cu 2 cursuri online: Educația Deschisă – concept, Educația Deschisă – Unelte, iar acum este disponibil cursul Comerț Mobil – M-commerce, toate dezvoltate de către UPT în parteneriate internaționale.

Cursul de m-commerce (Comerț mobil) se adresează tuturor celor care doresc să dezvolte activități de comerț electronic, companiilor interesate în activități pe dispozitive mobile cum ar fi telefoanele inteligente sau tabletele. Cursul furnizează informații complete din zona economică, legală și tehnică necesare pentru adoptarea cu succes a paradigmei m-commerce. Comerțul de pe dispozitive mobile, pe scurt m-commerce, reprezintă cumpărarea și vânzarea de bunuri și servicii prin intermediul dispozitivelor wireless de buzunar, precum telefoanele mobile și tabletele.

Cursul Comerț Mobil – M-commerce este planificat să dureze 5 săptămâni în mediul online, cu suport tutorial oferit de Unversitatea Politehnica Timișoara, cu material video, informații, studii de caz, exemple și teste. Cursul constă din 5 module independente și include subiectele economice, legale şi tehnice necesare pentru înțelegerea și aplicarea m-commerce. Fiecare modul se concentrează pe câte o temă majoră:  Fundamente ale m-commerce, Marketing online, Usabilitate web și mobil, Magazine online și mobile, Securitatea m-commerce.

După fiecare dintre cele 5 module există câte un test, finalizarea testelor permițând cursanților să obțină și certificatul de absolvire a cursului.

Cursul este gratuit și deschis tuturor, pentru înscriere
http://www.unicampus.ro/singlecourse.php?cid=2 

Informații suplimentare: dr. Diana Andone, inițiator UniCampus, Director CEL,
diana.andone@upt.ro

Fotografii

>>Inapoi