Open Education Week 2018

Workshop Educația Deschisă – impactul deschiderii instituții, resurse, unelte, profesori, subiecte.

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul ID/IFR și e-Learning și în parteneriat cu  asiciațiile EDEN și IEEE România a organizat, cea de-a cincea ediție a  workshop-ului ”Educația Deschisă – impactul deschiderii: instituții, resurse, unelte, profesori, subiecte.  

Evenimentul a avut loc în cadrul Săptămânii Educației Deschise (Open Education Week) și a reunit peste 13 prezentări de nivel internațional cu studii de caz din România și Uniunea Europeană cât și alte detalii semnificative referitoare la Educația Deschisă.

Subiectele abordate în cadrul workshopului au fost exemple practice de educație deschisă, de utilizare a resurselor educaționale deschise (OER) și a cursurilor masive deschise online (MOOCs) în educația de toate tipurile. Au fost dezbătute diverse unelte deschise, situații de mobile learning, studii de implementare pentru realitatea augmentată și virtuală în educație, tipuri de cultură deschisă, cercetarea deschisă, blockchain în educație, educația știrilor false,  abordarea tinerelor și femeilor în știință, ce sunt și cum funcționează mobilitățile virtuale.

Au participat cadre didactice, studenți, profesori din învâțământul pre-universitar, specialiști din companiile de training sau din departamentele de resurse umane. Accesul în cadrul evenimentului a fost gratuit iar invitații au primit un certificat de participare la finalizarea workshopului.

Vezi streaming-ul live AICI (https://www.youtube.com/watch?v=QjsX1MFA1GM )

În cadrul evenimentului au avut loc prezentări de nivel national cu studii de caz din România și Uniunea Europeană cât și alte date semnificative referitoare la Educația Deschisă.

Ca în fiecare an, workshopul a fost organizat de Centrul ID/IFR și e-Learning (CEL) din Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Asociația EDEN și IEEE România și a fost transmis online.

Săptămâna Educației Deschise (Open Education Week) a fost un eveniment promovat de Asociația Open Education Consortium, având ca scop prezentarea oportunităților pe care le oferă educația deschisă, a rezultatelor integrării acesteia în toate formele de educație, fie că e vorba de dezvoltarea de abilități sau cunoștințe la locul de muncă, ca suport al educației universitare sau pre-universitare sau pur și simplu pentru a afla ceva nou, legat de un interes personal al fiecărui individ în parte.

Lucrările Workshopului au fost disponibile online, după eveniment, pe platforma educațională online UniCampus  https://unicampus.ro/

Evenimentul este disponibil și AICI:

https://www.openeducationweek.org/events/open-education-impact-of-openness-institutions-resources-tools-teachers-subjects