Ceremonia de absolvire ID/IFR – promoția 2024

Ceremonia de absolvire ID/IFR – promoția 2024

Absolvenții cursurilor în regim ID (învățământ la distanță) și IFR (învățământ cu frecvență redusă) s-au întrunit pentru o ultimă ocazie festivă – Ceremonia de Absolvire a promoției 2024. Evenimentul a avut loc în format hibrid, atât în sala Auditorium, cât și online, prin Zoom și a fost, totodată, transmis live pe Facebook. Organizat de Departamentul de ID/IFR și Educație Digitală a Universității Politehnica Timișoara, cursul festiv reunit atât absolvenții, cât și cadrele didactice de la toate cele patru specializări în regim ID/IFR.

Momente pline de emoții atât pentru absolvenții promoției 2024 a cursurilor în regim ID/IFR, cât și pentru cadrele didactice care i-au călăuzit în ultimii ani. Sâmbătă, 29 iunie, studenții de la specializările Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații (facultatea de ETCTI), Informatică (facultatea de Automatică și Calculatoare), Comunicare și Relații Publice (Facultatea de Științe ale Comunicării) și Tehnologia Construcțiilor de Mașini (facultatea de Mecanică) s-au întâlnit în sala Auditorium a Bibliotecii Centrale UPT, pentru ultima dată într-un cadru oficial la Ceremonia de Absolvire a cursurilor de licență în regim ID/IFR.

Aceleași emoții au fost împărtășite și online, prin platforma Zoom, de către absolvenții și cadrele didactice care nu au reușit să ajungă în sală.

Aparținătorii și susținătorii care nu au ajuns în sală au avut posibilitatea să urmărească Ceremonia online, aceasta fiind transmisă Live, pe pagina oficială de Facebook DeL.

Ceremonia a debutat cu intonarea tradiționalului „Gaudeamus”, urmat de imnul Universității Politehnica Timișoara iar cuvântul de bun venit a fost rostit de către directorul DeL – dr.ing. Diana Andone. Conf. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, și, totodată cadru didactic pentru unii studenți de la ID, a luat cuvântul, felicitându-i și îndrumându-i pe absolvenți.

Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații ID – facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale

Din partea facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale au luat cuvântul prof. univ. dr. ing. Radu Vasiu – responsabil academic pentru TST ID și conf. dr. ing. Mugur Mocofan, prodecanul facultății. Studenții de la specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații ID au fost reprezentați de către Oana Sârbu.

Informatică ID - Facultatea de Automatică și Calculatoare

Din partea facultății de Automatică și Calculatoare au luat cuvântul conf.dr.ing. Răzvan Bogdan – prodecanul facultății și responsabilul academic pentru ID prof. dr. ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar. Studenții de la specializarea Informatică ID au fost reprezentați de către șefa de an, Florentina Solomon.

Comunicare și Relații Publice ID – Facultatea de Științe ale Comunicării

Din partea Facultății de Științe ale Comunicării au luat cuvântul prodecanul Lect. Univ. dr. Simona Șimon și responsabilul academic pentru specializarea Comunicare și Relații Publice ID – conf. univ. dr. Gabriel-Mugurel Dragomir. Nicolae Ogîrcin a adresat audienței cuvântul din partea absolvenților.

Tehnologia Construcțiilor de Mașini IFR – Facultatea de Mecanică

Facultatea de Mecanică a fost reprezentată de către decanul Prof.univ.dr. ing. Ion-Dragoș Uțu și ș.l.dr. ing. Adrian Dume – responsabil academic pentru specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini. Mihaela Malamut a ținut discursul din partea absolvenților de la specializarea TCM – IFR.

Absolvenții celor patru specializări în regim ID/IFR au fost chemați apoi pe scenă pentru a primi diplomele acordate de către Departamentul  de ID/IFR și Educație Digitală. Acestea au o valoare comemorativă și au fost înmânate de către responsabilii academici ai fiecărei specializări.

A urmat apoi punctul culminant al evenimentului – aruncarea tocilor în aer de către absolvenții celor patru specializări în regim ID/IFR, urmat de fotografia oficială de grup pentru promoția 2024. Absolvenții, alături de familie și prieteni, cadrele didactice și echipa DeL au ciocnit un pahar de șampanie și au depănat amintiri emoționante din anii de studiu în cadrul unui cocktail pus la dispoziție în holul din fața sălii Auditorium.