Ceremonia de absolvire a studenților de la distanță și cu frecvență redusă – promoția 2022, în format HIBRID

Ceremonia de absolvire a studenților de la distanță și cu frecvență redusă – promoția 2022, în format HIBRID

Absolvenții cursurilor de la ID (învățământ la distanță) și IFR (învățământ cu frecvență redusă) s-au întrunit pentru o ultimă ocazie festivă – Ceremonia de absolvire a promoției 2022. Evenimentul a fost organizat de Centrul ID/IFR și eLearning al Universității Politehnica Timișoara și a reunit atât absolvenții, cât și cadrele didactice de la toate cele patru specializări în regim ID/IFR.

Ne apropiem cu pași repezi de încheierea studiilor în cadrul Universității Politehnica Timișoara pentru anii terminali. Anul acesta este unul special, din multe puncte de vedere și avem multe motive de bucurie pe care dorim să le impărtășim așa cum v-am obișnuit: rămânând aproape cu ajutorul tehnologiei!

Și în acest an, absolvenții au putut celebra finalizarea studiilor după preferințe, Ceremonia de absolvire ID/IFR având loc în format hibrid. O mare parte din absolvenți, cadre didactice și responsabili academici s-au putut bucura de emoțiile unei reuniuni fizice în sala Auditorium. Alături de aceștia au participat virtual, dar la fel de activi și emoționați și colegii care locuiesc în localități și țări depărtate de Timișoara, conectați la eveniment prin platforma Zoom.

Familia și apropiații absolvenților au putut urmări întreaga Ceremonie în timp real, evenimentul fiind transmis LIVE pe contul de Facebook  și canalul de YouTube al Centrului de ID/IFR și e-Learning.

Ceremonia a debutat cu cuvântul de bun venit adresat de gazda evenimentului – dr. ing. Diana Andone – directorul Centrului de ID/IFR și e-Learning UPT, fiind urmat de intonarea tradiționalului Gaudeamus – atât de către cei din sală, cât și de cei conectați online.

“Mă bucur foarte mult că ne vedem cu toții astăzi aici (…) mulțumesc promoției ID și IFR 2022 că se află alături de noi.”

“Sunteți o generație mai specială, pentru că într-o formă sau alta, modurile în care ați învățat (..) au fost puțin mai diferite, cu mult mai multe activități online; iar față de cei de la zi erați mai pregătiți să comunicați prin platformele online cu cadrele didactice si mai puțin prin activități directe. (…)

În anii ce urmează, veți mai avea o provocare majoră – întotdeauna veți fi întrebați, indiferent de specialitate, unde ați terminat… și voi veți răspunde la Politehnicî. Nu vă va întreba nimeni dacă ați terminat învățământul la distanță, cel IFR sau cel la zi, toți vor înțelege ca ați terminat la Politehnică. Și asta înseamnă că trebuie sa aveți un nivel al cunoștințelor, sa dați dovadă de anumite competențe în acord cu diploma pe care o primiți. (…)

Cu baza cu care porniți de aici din Politehnică, sunt convins că, depunând eforturi, nu veți avea niciun fel de problemă.”

Vezi discursul complet al lui Conf. Dr. Ing. Florin Drăgan, Rectorul Universitătii Politehnica Timișoara aici

Cuvântul de bun venit din partea conducerii Universității Politehnica a fost rostit de Conf. Dr. Ing. Florin Drăgan, Rectorul Universitătii Politehnica Timișoara
În continuarea Cuvântului de bun venit din partea conducerii Universității Politehnica, a vorbit pentru studenții ID/IFR, Prorectorul Universității Politehnica Timișoara - Conf. Dr. Ing. Alina Dumitrel

 “Să fiți convinși că bagajul de cunoștințe pe care Universitatea Politehnica vi l-a înmânat, vă va ajuta în tot ceea ce veți întreprinde mai departe. Să nu uitați niciodată că în viață trebuie să găsiți un echilibru între viața profesională și viața de familie.”

Vezi discursul complet al lui Prorector, Conf. Dr. Ing. Alina Dumitrel aici

Un invitat special în deschiderea Ceremoniei de absolvire ID/IFR a fost Victor Holotescu – un absolvent de excepție la Informatică ID, promoția 2016 care a fost alături de audiență online pentru a împărtăși despre beneficiile pe care le-a adus învățământul la distanță în viața sa.

“Mă bucur foarte mult și vă felicit pentru finalizarea studiilor. Eu am terminat specializarea Informatică în urmă cu 6 ani, în 2016, iar în cadrul acestei specializări am beneficiat mereu de sprijinul profesorilor. Acest lucru mi-a oferit oportunitatea de a urma un program de masterat în cadrul Universității, de asemenea și un program de doctorat, pe care îmi doresc să-l finalizez anul acesta. (…) Am făcut o alegere foarte bună că am urmat acest program la distanță.”

Vezi discursul complet al lui Victor Holotescu aici

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale

Specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații - ID

“Aș începe cu o scurtă statistică a examenului de licență de anul acesta, (…) la acea probă de verificare a cunoștiințelor, media notelor obținute de cei de la ID a fost mai mare decât a celor de la frecvență, ceea ce înseamnă că probabil există mai multă motivație. (…) Vă rugăm să nu considerați că aveți vreo diferență de pregătire față de cei de la învațământ cu frecvență.”

Vezi discursul complet al lui prof. dr. ing. Radu Vasiu aici

Din partea facultății de ETCTI a luat cuvântul mai întâi prof. dr. ing. Radu Vasiu, președintele Senatului Universității Politehnica din Timișoara, responsabil academic pentru specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații ID și, totodată, promotor al învățământului la distanță în UPT.

“O să le adresez o ultimă întrebare colegilor mei, ‘de cât timp credeți că este nevoie, ca să facem o impresie bună?’ (…) Suntem la finalul unei experiențe emoționante, (…) cei 4 ani de facultate au fost una dintre cele mai bune perioade, dar și una din cele mai nefaste. Le mulțumim profesorilor că din oameni obișnuiți, ne-au transformat în învingători. (…) Fiți fenomenali, nu neobservați.” 

Vezi discursul complet al Alexandra aici

Reprezentantul desemnat de absolvenții specializării TST ID – Alexandra Mihaela Lasco le-a transmis câteva gânduri celor din audiență

Facultatea de Automatică și Calculatoare

Specializarea Informatică ID

Din partea facultății de Automatică și Calculatoare a vorbit într-un discurs online - prof. dr. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar, cea care cu 27 de ani în urmă a făcut posibil învățământul la distanță pentru specializarea Informatică.

 ”Vă felicit pentru parcurgerea acestui drum, pentru curaj, pentru perseverență (…) în ciuda condițiilor destul de dificile în care ne-am desfășurat activitatea. 

Vă doresc să aveți în continuare o viață frumoasă, profesională, cu familia și prietenii și să recuperați tot ce a fost mai dificil în acești doi ani.”

Vezi discursul complet al Lăcrămioarei Stoicu-Tivadar aici

“Învățarea nu se încheie în acest punct. Urmează etapa de specializare, de master. Toate instituțiile, toate organizațiile – se digitalizează. (…) Consider că  industria din țara asta se face cu absolvenți politehniști.”

Vezi discursul complet al lui Conf. Dr. Ing. Ciprian Chirilă aici

Conf. Dr. Ing. Ciprian Chirilă, Facultatea de Automatică și Calculatoare
Nagy Marta Petra- absolventă Facultatea de Informatică

 “Sunt recunoscătoare atât lui Dumnezeu cât și profesorilor pentru absolvirea facultății. (…) Anii de facultate, de o frumusețe tulburătoare și inegalabilă, rămân unici în viața fiecăruia. (…) În urmă cu o săptămână am susținut examenul de licență, o zi cu mari emoții, dar slavă Lui, am trecut cu bine.”

Vezi discursul complet al Marthei Nagy aici

Facultatea de Științe ale Comunicării

Specializarea Comunicare și Relații Publice ID

Decanul Facultății de Științe ale Comunicării – prof. univ. dr. Daniel Dejica – Carțiș a salutat audiența din sala Auditorium

“Noi avem o tradiție de aproape 30 de ani în predarea comunicării și a limbilor moderne aplicate, prima specializare fiind înființată în 1993. (…) Nu cred că s-a întâmplat vreodată, ca orice probleme să nu fie rezolvate cu celeritate. (…) Facultatea s-a dezvoltat datorită vouă, datorită studenților, voi cei care ați știut să faceți alegerea corectă și să deveniți studenții Politehnicii, studenții Facultății de Științe ale Comunicării.”

Vezi discursul complet al lui Daniel Dejica – Carțiș aici

“Datorită pandemiei am trăit pentru prima dată, ca și cadru didactic, situația în care relația mea cu studenții a fost mai puțin emoțională. (…) Am avut studenți la licență pe care nu-i știam. (…) Emoția este a dumneavoastră cu dumneavoastră înșivă, mai puțin cu noi. Noi am fost poate niște insoțitori, niste consilieri, îndrumători, mentori – mai buni sau mai puțini buni. (…) Viața se schimbă că vrem, că nu vrem, important e să învățăm să ne adaptăm, permanent, la schimbare. Lucru pe care și Universitatea noastră a reușit să îl facă.”

Vezi discursul complet al lui Mugur Dragomir aici

Responsabilul academic pentru specializarea Comunicare și Relații Publice ID – conf. dr. Mugur Dragomir s-a numărat printre membri de la prezidiul Auditoriumului și a întâmpinat participanții cu un mesaj
Lorena Noje – absolventă de la Comunicare și Relații Publice ID a fost cea desemnată de colegii săi să transmită audienței gândurile proaspeților absolvenți

“Astăzi este o zi de sfârșit și totodată de început. O nouă viață ne așteaptă.(…) Doresc să mulțumesc famililor noastre, care ne-au susținut neîncetat și ne-au fost alături în toate momentele importante pentru noi, inclusiv astăzi, aici. Țin să mai mulțumesc și profesorilor noștri, pentru că ne-au oferit oportunitatea să descoperim lucruri noi. Lucruri ce cu siguranță ne vor fi de mare folos în toate activitățile ce vor urma.”

Vezi discursul complet al Lorena Noje aici

Facultatea de Mecanică

Specializarea tehnologia Construcțiilor de Mașini IFR

 “Vă aștept la master, să continuăm drumul acesta frumos. Ne pare rău că am avut doi ani online, dar am recuperat în ultima lună… cred că întâlnirile au fost considerabile. (…) Îmi doresc să faceți copii mulți, să îi îndrumați spre Politehnică.”

Vezi discursul complet al lui Adrian Dume aici

Ș.l. dr. ing. Adrian Dume – responsabil academic Tehnologia Construcțiilor de Mașini IFR a felicitat absolvenții atât în numele său, cât și în cel al conducerii Facultății de Mecanică
Absolventul desemnat de către generația TCM IFR 2022 a fost Marius Ciprian Bundac

“Mă bucur că zâmbiți, sunteți fericiți, în sfârșit avem liber in weekend, pentru a fi alături de familie, de oamenii frumoși din viețile noastre. Dorim să ajungem într-un punct în care să le avem pe toate, dar nu realizăm că tot ce avem este prezentul – care este totul.. și asta contează cel mai mult.”

Vezi discursul complet al lui Marius Ciprian Bundac aici

Printre cei care le-au transmis felicitări și mesaje virtual absolvenților de la distanță și frecvență redusă s-au numărat și membri echipei CeL, atât echipa tehnică, cât și cea administrativă.

Mesajul final adresat absolvenților a venit de la directorul CeL dr. ing. Diana Andone, totodată cadru didactic la specializarea TST – ID și promotor al învățământului la distanță

A urmat apoi punctul culminant al evenimentului – aruncarea tocilor în aer de către absolvenții celor patru specializări în regim ID/IFR, urmat de intonarea imnului Universității Politehnica Timișoara și fotografia oficială de grup pentru promoția 2022 – atât cu cei prezenți în sală, cât și cu cei prezenți virtual.

Urmărește înregistrarea Ceremoniei de absolvire ID/IFR – PROMOȚIA 2022 mai jos: