Webinar #impreunaonline – Provocările începutului de an universitar în timpul pandemiei
#onlinetogether #impreunaonline
În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.
În webinariile Împreună online răspundem la aceste provocări, într-un mod cât mai practic, în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Participanții au primit un Open Badge (certificat digital deschis) – Împreună online.
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 16:00
Provocările începutului de an universitar în timpul pandemiei
Prezentatori: Conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan – rector Universitatea Politehnica Timișoara, Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea – rector Universitatea de Vest din Timișoara Prof. univ. dr. Octavian Marius Crețu - rector Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara
Prof dr. Tiberiu Iancu și Prof. Sorin Stanciu – prorectori Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului
Moderator Dr. ing. Diana Andone – Universitatea Politehnica Timișoara
Conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, Prof. univ. dr. Octavian Marius Crețu, prof dr. Tiberiu Iancu și prof Sorin Stanciu– rectorii și prorectorii celor patru mari universități din Timișoara au vorbit despre provocările începutului de an universitar în timpul pandemiei și modalitățile prin care universitățile pot asigura calitatea învățământului cu ajutorul noilor tehnologii.
Vezi capturi din timpul webinarului mai jos:
Printre principalele subiecte discutate în cadrul webinarului s-au numărat scenariile fiecărei universități pentru anul universitar 2020-2021, modalitatea de organizare a deschiderii anului școlar, scenariile de lucru pentru cazarea studenților în cămine, dar și situația legată de activitățile educaționale și suportul tehnic și digital al universităților.
Peste 530 de participanți din România – atât cadre didactice, cât și studenți au urmărit evenimentul online, atât pe platforma Zoom, cât și Live pe canalele de Facebook și YouTube ale CeL și au adresat zeci de mesaje și întrebări prezentatorilor.
Chiar dacă scenariile și opiniile legate de cele mai bune practici pentru un an universitar cu totul special au fost diferite de la instituție la instituție, webinarul a fost încheiat într-o notă pozitivă iar rectorii și prorectorii celor 4 mari universități din Timișoara le-au transmis celor din audiență să privească cu încredere înainte, să respecte măsurile de distanțare și să îmbrățișeze schimbarea, asigurând un învățământ de calitate.
Urmărește înregistrarea webinarului mai jos:
Open Badge (certificat digital deschis) - Împreună onlineParticiparea a fost gratuită iar participanții au primit Open Badges (Certificate digitale deschise).
Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice, Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.