Webinar #impreunaonline: Inovare, creativitate și antreprenoriat în pandemie

Webinar #impreunaonline: Inovare, creativitate și antreprenoriat în pandemie

#onlinetogether #impreunaonline

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

În webinariile Împreună online răspundem la aceste provocări, într-un mod cât mai practic, în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Participarea la acest webinar este recunoscută printr-un Open Badge (certificat digital deschis) – Împreună online. 

Cum a afectat pandemia inițiativele de antreprenoriat studențesc din România?

Cum putem sprijini, dezvolta și încuraja spiritul antreprenorial în această perioadă de incertitudine?

Care sunt oportunitățile și cum răspundem la provocări?

Reprezentații Societăților Antreprenoriale Studențești și a altor entități similare care vizează dezvoltarea spiritului și inițiativelor de antreprenoriat în rândul studenților din Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Galați și Constanța au prezentay provocările întâmpinate în perioada pandemiei, precum și proiectele și oportunitățile oferite studenților din întreaga țară pentru a spori inovarea și creativitatea și a susține drumul tinerilor spre antreprenoriat, în cadrul unui webinar dedicat atât studenților care doresc să își croiască un drum în antreprenoriat, cât și mentorilor din mediul academic, care doresc să susțină tinerii în inovare, creativitate și antreprenoriat.

În cadrul webinarului Împreună Online, s-a discutat despre proiectele care susțin inițiativele tinerilor în antreprenoriat, dar și despre provocările întâmpinate în timpul pandemiei, diferențele care au apărut și cum acestea au fost gestionate în online.

A fost o sesiune interactivă și dinamică, scopul principal fiind scopul principal fiind schimbul de bune practici și soluții, fiecare reprezentant SAS prezentând proiectele și oportunitățile oferite studenților din întreaga țară și impărtășind ideile pentru a susține în continuare drumul tinerilor spre antreprenoriat.

𝐂𝐮𝐫𝐚𝐣 – 𝐄𝐦𝐩𝐚𝐭𝐢𝐞 – 𝐋𝐞𝐚𝐝𝐞𝐫𝐬𝐡𝐢𝐩 – 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 – 𝐎𝐩𝐭𝐢𝐦𝐢𝐬𝐦 – 𝐒𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬
sunt cuvintele cheie care nu trebuie să lipsească dintr-o Societate Antreprenorială.

Aproape 200 de participanți au urmărit cu mare interes prezentările, atât pe platforma Zoom, cât și pe canalele de transmisie LIVE (Facebook și Youtube), adresând numeroase întrebări.

Webinarul a fost încheiat într-o notă pozitivă, iar prezentatorii au scos în evidență posibilitatea și oportunitatea de a aduna atreprenori, mentori și tineri din toate colțurile țării în acest format –  Împreună Online – când întâlnirile față în față, într-un număr atât de mare, erau mai greu de realizat.

Click pe imagine pentru a vizualiza Open Badges emise la webinariile Împreună Online

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.

Urmărește înregistrarea webinarului mai jos:

Bio

Liviu Cădariu-Brăiloiu

Liviu Cădariu-Brăiloiu este din anul 2016 Prorector la Universitatea Politehnica Timișoara, având ca principală atribuție coordonarea activităților de Cercetare științifică, inovare și transfer tehnologic. Din anul 2020 se ocupă Managementul resurselor și politicilor financiare. Coordonează în acest an proiectul FDI "Consolidarea rolului Societății Antreprenoriale Studențești la dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul comunității academice din Universitatea Politehnica Timișoara". Este membru în Consiliul Național pentru Statistică și Prognoză în Învățămantul Superior.

Lidia Alexa

Lidia Alexa este un profesionist cu experiență, cu peste 18 ani de practică în antreprenoriat și marketing atât în sectorul privat, cât și în cel public. Este șef lucrări la Departamentul Inginerie și Management din cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași și Alumni Fulbright la Ain Center for Entrepreneurship de la Universitatea Rochester, NY în Statele Unite ale Americii.

Costin Octavian Sorici

Costin Octavian Sorici este expert în antreprenoriat, consultant în afaceri, autor, speaker și trainer recunoscut la nivel internațional. Este doctor în economie și deține un MBA la CNAM Paris, fiind conferențiar la Universitatea „OVIDIUS” din Constanța. A gestionat peste 40 de proiecte în domeniile educației și dezvoltării resurselor umane, dezvoltării afacerilor și dezvoltării regionale. Din 2018 a fost numit în funcția de director al Centrului pentru inovație și transfer de tehnologie din cadrul Universității Ovidius. Este membru al AMCOR - Asociația Română a Consultanților în Afaceri, RBL – Romanian Buseiness Leaders, Clusterul INOMAR și președinte al Asociației CREATIVE HUMAN DEVELOPMENT și al Asociației pentru Educația Antreprenorială, organizații pe care le-a fondat. A scris șase cărți și peste 100 de articole pe teme precum: antreprenoriat și inovație, management de proiect, finanțare UE, afaceri internaționale etc.

Valentin Grecu

Șef lucrări dr. ing. Valentin Grecu face parte din Departamentul Inginerie Industrială și Management al Facultății de Inginerie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, având formare în domeniul inginerie și management și în marketing internațional. E trainer certificat al fundației Kauffman pentru predarea educației antreprenoriale, din 2014. A beneficiat de un grant la Universitatea din Rochester, NY și împreună cu colegii din EduHub - SAS-ul Universității Lucian Blaga din Sibiu - contribuie la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial local. Organizează din 2016 programul Innovation Labs la Sibiu, coordonează programul Sibiu Impact Makers - pentru dezvoltarea antreprenoriatului social și predă în cadrul Laboratorului Antreprenorilor. E interesat de dezvoltare durabilă, educație antreprenorială și management operațional.

Alexandru Roja

Alexandru Roja este lector în cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor unde predă cursuri și seminarii de management strategic, etică în afaceri, analiză strategică și antreprenoriat. Alex este președintele SAS UVT din anul 2017, structură în cadrul căreia a organizat activități de educație antreprenorială pentru studenți dezvoltând ecosistemul antreprenorial al universității. A fost expert în proiecte europene cu focus pe inițiative antreprenoriale și mentor în programe de incubare și accelerare naționale.

Anca Ioana Nicolau

Anca Ioana Nicolau este profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor de la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi şi alumni Fulbright al Ain Center for Entreeepreneurship de la University of Rochester, N.Y., SUA. Este vicepreşedinta Asociaţiei pentru Educaţie Antreprenorială şi organizatoarea competiţiei naţionale de idei şi planuri de afaceri „Portul antreprenorial".

Constantinescu–Dobra Anca

Constantinescu–Dobra Anca este conferențiar la Facultatea de Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Cluj Napoca. Este formator în domeniul antreprenoriatului și coordoneaza activitatea antreprenorială din cadrul SAS UTCN. A fost implicată în 20 proiecte de cercetare și instutuționale naționale și internaționale ca director de proiect (6) sau membru în echipă. Este specializată în eficientizarea strategiilor de marketing pentru IMM-ur, cercetări de piață în special pentru industria de IT, automotive, medicală, dezvoltare durabilă și transport sustenabil. Este mentor în programe de incubare naționale.

Cosmin Simion

Cosmin Simion face parte din Echipa Centrului de Antreprenoriat UPBizz de 4 ani, iar în tot acest timp a fost implicat în toate activitățile desfășurate de centru. Specializat în grafică și comunicare, Cosmin s-a ocupat în mod special de aceste două aspecte al proiectelor, dar a avut un aport important și în dezvoltarea programelor, menținerea legăturii cu partenerii, precum și identificarea nevoilor de dezvoltare în rândul studenților UPB și transformarea acestora în oportunități de învățare.

Vlad Mihăescu

Vlad Mihăescu are un doctorat în modele educaționale și tehnologice MOOCs și are o experiență de peste 10 ani ca trainer în domenii cum ar fi tehnologiile multimedia, social media, e-turism, e-learning, uzabilitate, programare, soft skills și leadership. Autor a peste 25 de lucrări științifice și capitole de cărți publicate la conferințe internaționale și reviste,Vlad este implicat în mai multe proiecte europene de cercetare în domeniul eLearning. De asemenea, este șef de lucrări în cadrul UPT. În anul 2020 a fost ales Președinte al Comitetului Eden Network of Academics din cadrul Asociației EDEN - European Distance and e-Learning Network. Vlad este implicat în activitățile Societății Antreprenoriale Studențești din UPT.

Silviu Vert

Șl. dr. ing. Silviu Vert este șef de lucrări în cadrul Departamentului de Comunicatii al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Universitatea Politehnica Timișoara. Are experiență în susținerea activităților aplicative cu studenții, în domenii incluzând programarea orientată pe obiecte, tehnologiile multimedia, precum și alte tehnologii informaționale moderne. A obținut titlul de doctor în anul 2015, printre interesele sale profesionale numărându-se datele deschise, tehnologiile de realitate augmentată și orașele inteligente. Silviu este implicat în activitățile Societății Antreprenoriale Studențești din UPT.