Cartierul Cetate din Timișoara sub reflectoarele Spotlight Heritage, prin spectacole de teatru cu tehnologii de ultimă generație

Cartierul Cetate din Timișoara sub reflectoarele Spotlight Heritage, prin spectacole de teatru cu tehnologii de ultimă generație

Două lumi distincte, dar complet opuse și-au dat întâlnire prin intermediul unei studente pasionate de vintage și o pasionată de tehnologie. O incursiune urbană de redescoperire a patrimoniului timișorean. 

Patrimoniul sub reflectoare a plimbat publicul timișorean într-o lume complexă, în care istoria și poveștile de altădată ale cartierului Cetate au fost experimentate printr-un spectacol de teatru, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată. Cele două reprezentații ale spectacolului de teatru ”Cartierul Cetate, sub reflector!” au reușit să facă cultura, inovația și istoria orașului mai vizibilă, mai palpabilă și mai accesibilă participanților, aceștia devenind exploratori activi ai istoriei și științei orașului Timișoara.

Sute de vizitatori, atât tineri, cât și seniori, s-au bucurat de posibilitățile pe care ni le oferă lumea digitală, care ne permit să „sfidăm” granițele timpului și să explorăm cultura și patrimoniul orașului nostru, prin mijloace care ne captivează simțurile, într-o transpunere modernă a tradițiilor timișorene.

Evenimentul a fost realizat în două reprezentații, de Universitatea Politehnica Timișoara și Muzeul Național al Banatului, împreună cu Teatrul studențesc Thespis și Asociația Diogene și face parte din seria de evenimente dedicate programului cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, desfășurate în cadrul proiectului Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara, proiect co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș.