Dr. Diana Andone, directorul CeL, aleasă în Consiliul Guvernatorilor IEEE Education Society

Dr. Diana Andone, directorul CeL, aleasă în Consiliul Guvernatorilor IEEE Education Society

Dr. ing. Diana Andone, directorul Centrului de ID/IFR și e-Learning al Universității Politehnica a fost aleasă în Consiliul Guvernatorilor IEEE Education Society, pentru un mandat de trei ani, alături de Maria Feldgen, Tony Maciejewski și Karen A. Panetta.

Anunțul oficial a fost publicat pe pagina oficială a IEEE Education Society, Dr. ing. Diana Andone fiind unul dintre puținii români cu oportunitatea de a servi comunitatea globală IEEE care numără peste 400.000 de membri.

Candidații aleși își vor îndeplini mandatul de trei ani în Consiliul Guvernatorilor în perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2023.

Dr. Diana Andone

Dr. Andone conduce echipa care a dezvoltat premiatul Campusul Virtual CVUPT și este, de asemenea, lector la Universitatea Politehnica din Timișoara, România, în domeniul tehnologiilor multimedia și web.Este pasionată de accesul omniprezent la tehnologii și modul în care acestea pot fi utilizate pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Cercetarea Dr. Andone include tehnologiile web și mobile, interacțiunea om-calculator, AR / VR / XR în educație și cultură, educație deschisă, învățare online și mobilă, OER și MOOC.Lista de publicații cuprinde 12 cărți și peste 100 de lucrări prezentate la conferințe internaționale, 9 premii de cele mai bune lucrări, recenzor al mai multor reviste și conferințe, precum și coordonator de conferințe IEEE și ACM. Experiența ei include peste 30 de proiecte finanțate din Europa, dintre care a coordonat 6, în special ViCADiS (Campusul virtual pentru studenți digitali), DigiCulture (competențe digitale pentru industriile creative). De asemenea, este puternic implicată în activitatea comunității științifice prin diverse funcții de conducere ale unor asociații internaționale EDEN, IEEE și în alte asociații profesionale (EDEN, IEEE, IADIS, AACE, W3C, IAFES), sprijină activ activitatea locală de start-up și inovare (StartUp Weekend, HackTM, hackathons, CoderDojo) și Girls in Tech și în calitate de membru în Consiliul Director al ONG-urilor locale din România (Fundația Pentru Voi), în echipa de dezvoltare a Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021 și membru al Rotary Club Timișoara (fost președinte) și Rotary International.

Despre IEEE

Institutul Inginerilor Electrotehniști și Electroniști (original: Institute of Electrical and Electronics Engineers) este cea mai mare organizație profesională tehnică din lume dedicată avansării tehnologiei în beneficiul umanității. IEEE și membrii săi inspiră o comunitate globală să inoveze pentru un viitor mai bun, prin cei peste 419.000 de membri din peste 160 de țări și publicațiile sale foarte citate, conferințe, standarde tehnologice și activități profesionale și educaționale. IEEE este „vocea” de încredere pentru inginerie, informatică și informații tehnologice din întreaga lume.