fbpx

Markus Seidl

Markus Seidl

Prof. Markus Seidl:  Fachhochschule St. Pölten GmbH, Academic Director of Creative Computing (BA)

RO:

Markus Seidl este un expert în viziune computerizată și recunoaștere de tipare, cunoscut pentru implicarea sa extinsă în proiecte de patrimoniu digital. Între 2010 și 2016, a colaborat cu arheologi la documentarea digitală a artei rupestre și la metodele de analiză, obținând premiul Europa Nostra în 2016. În plus, el dezvoltă artefacte digitale interactive pentru muzee, în special aplicații de masă multi-touch care vizează implicarea publicului tânăr. Aceste aplicații au fost prezentate în mai multe instituții de prestigiu. În prezent, el explorează integrarea dispozitivelor proprii ale vizitatorilor în ecosistemele digitale ale muzeelor. Markus Seidl este conferențiar din 2004 și profesor FH din 2011, conducând grupul de cercetare Media Computing Research Group și ocupând funcția de director general al Institutului pentru tehnologii media creative din 2015 până în 2020.

EN:

Markus Seidl is a Computer Vision and Pattern Recognition expert known for his extensive involvement in Digital Heritage projects. From 2010 to 2016, he collaborated with archaeologists on rock art digital documentation and analysis methods, earning the Europa Nostra award in 2016. Additionally, he develops interactive digital artifacts for museums, particularly multi-touch tabletop applications aimed at engaging young audiences. These applications have been showcased in several prestigious institutions. Currently, he is exploring integrating visitors’ own devices into museum digital ecosystems. Markus Seidl has been a Lecturer since 2004 and a FH Professor since 2011, leading the Media Computing Research Group and serving as Managing Director of the Institute for Creative Media Technologies from 2015 to 2020.

Evenimente

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP