fbpx

Chiara Zuanni

Chiara Zuanni

Ro: Chiara Zuanni

Dr. Chiara Zuanni este profesor în muzeologie digitală la Centrul pentru Modelare Informațională, Universitatea din Graz. Ea are o diplomă de licență în Classics, un master în Arheologie la Universitatea din Bologna și un doctorat în Muzeologie la Universitatea din Manchester. A deținut funcții postdoctorale la Universitatea din Liverpool și la muzeul Victoria and Albert Museum, Londra, înainte de a se muta în Austria în 2018. Cercetarea sa se concentrează pe practicile digitale în muzee și pe implicarea digitală cu moștenirea culturală. Ea a fost membră a Institutului Getty din Itinerarii Antitc,; lider local al proiectului Erasmus+ DigiCulture și al unui proiect finanțat de HFDT privind muzeele digitale și educația în timpul pandemiei. Ea este în prezent lider local a unui proiect DARIAHTheme privind colecția contemporană în timpul pandemiei, lider local al H2020 ReInHeriz și co-lider al subproiectului Virtual Gipsmuseum (parte a DitaH).

En:Chiara Zuanni

Dr. Chiara Zuanni is an assistant professor in digital museology at the Centre for Information Modelling, University of Graz. She has a degree in Classics and an MA in Archaeology from the University of Bologna and a Ph.D. in Museology from the University of Manchester. She held postdoctoral positions at the University of Liverpool and the Victoria and Albert Museum, London, prior to moving to Austria in 2018. Her research focuses on museum digital practices, virtual museums, born-digital heritage, digital audience research. She was a member of the Getty Institute in Ancient Itineraries; local PI of the Erasmus+ DigiCulture; and an HFDT-funded project on digital museums and education during the pandemic. She is currently PI of a DARIAHTheme project on contemporary collecting during the pandemic; local PI of the H2020 ReInHerit; and co-I of the Virtual Gipsmuseum subproject (part of DiTAH).

Evenimente

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP