fbpx

Adrian A. Adascăliței 

Adrian A. Adascăliței 

Prof. dr. Adrian A. Adascăliței este membru al Facultății de Inginerie Electrică, la Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” Iași din 1982 (asistent 1982, șef lucrări 1990, conferențiar 2003, profesor 2016), unde a predat cursuri de: teoria circuitelor electrice, teoria câmpului electromagnetic, compatibilitatea electromagnetică, electrotehnică, analiza computerizată a circuitelor electrice.

Dr. Adăscăliței predă și cursuri la catedrele de formare a cadrelor didactice (Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași), la disciplinele: didactică a disciplinelor de inginerie, instruire asistată de calculator, tehnologii de informare și comunicare (TIC) în învățământul ingineresc. Dr. Adascăliței este autorul (și co-autorul) a 7 manuale (două în limba engleză) despre subiecte de inginerie electrică, elearning și sisteme de informații.
Dr. Adăscăliței a publicat, de asemenea, lucrări tehnice în domeniile de cercetare: e-learning, educație în inginerie electrică asistată de computer și compatibilitate electromagnetică.

Din 2002 până în 2014 a fost implicat în mai multe proiecte ale UE, în special cu Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Finlanda, Olanda, Austria, Danemarca, Spania, Suedia, Norvegia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Estonia, Grecia, România și Moldova privind elearning-ul și compatibilitatea electromagnetică.
Este co-președinte pentru Conferința Națională de Învățare Virtuală, CNIV și Conferința Internațională de Învățare Virtuală, ICVL, organizate de Universitatea din București și Ministerul Educației, România.

Publicațiile recente de cercetare ale lui Adrian se concentrează pe: elearning, Blended Learning, MOOC, OER, electrotehnică, compatibilitate electromagnetică.

Evenimente

ID Numele evenimentului Durată Data de început
Workshop Internațional Educația deschisă în timpul pandemiei 4 Ore 03/03/2021

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP