EDEN RW2024: Urmărește Sesiunea plenară de deschidere. Keynote: Teemu Roos

EDEN RW2024: Urmărește Sesiunea plenară de deschidere. Keynote: Teemu Roos

Urmărește Sesiunea plenară de deschidere a EDEN Research Workshop & PhD Scools’ Masterclass Timișoara Joi, 17 octombrie 2024, ora 10:00

Vino în sala Auditorium, Centrul de Conferințe UPT

Program:

10:00-10:30 – Cuvânt de bun venit

Chair:  Wim Van Petegem, președintele EDEN DLE

10:30-11:20 – Keynote Teemu Roos:

Educația tehnologică pentru generația IA: de la alfabetizarea IA la agenția IA

11:20 – 11:50 – Sesiune de Q&A

Abstract: Educația tehnologică pentru generația IA: de la alfabetizarea IA la agenția IA

Adoptarea inteligenței artificiale în toate domeniile pune la încercare societățile, prin slăbirea sentimentului de securitate, erodarea încrederii și creșterea inegalităților. Proiectul Generation AI identifică soluții care să faciliteze în special reziliența copiilor în fața tranziției tehnologice în curs, să încurajeze mentalitățile de securitate cibernetică și să doteze școlile și profesorii cu cunoștințele și pedagogiile necesare pentru transformarea curriculumului.

În această discuție, Teemu Roos prezenta câteva tehnologii educaționale dezvoltate în cadrul proiectului și va discuta despre învățămintele privind utilizarea acestora în clasă.

Despre Teemu Roos

Universitatea din Helsinki, Finlanda

Teemu Roos este profesor de informatică la Universitatea din Helsinki și lider al programului AI Education la Centrul finlandez pentru inteligență artificială (FCAI). Roos este, de asemenea, instructorul principal al cursului online Elements of AI, care are peste 1,2 milioane de utilizatori și a fost clasificat drept cel mai bun MOOC de informatică din lume. Anterior, el a deținut poziții de invitat la UC Berkeley, MIT și Universitatea Cambridge.

Interesele sale de cercetare includ învățarea automată statistică și aplicațiile acesteia în astrofizică, neuroștiințe și epidemiologie.

  • A publicat peste 65 de articole științifice revizuite de colegi și deține două brevete internaționale.
  • Roos a susținut prelegeri ca invitat, de exemplu, la Google, Apple, Microsoft Research, Universitatea Stanford, Yale, Purdue, Sorbona, Parlamentul European, Club de Madrid, OCDE și UNESCO. 
  • La începutul anilor 2000, munca sa privind poziționarea dispozitivelor fără fir (peste 1 000 de citări științifice) a fost comercializată sub forma companiei spinoff Ekahau Inc. Aceasta a condus la o ieșire de succes de peste 100 de milioane de dolari în 2018 (achiziționată de Ookla/Ziff Davis)