fbpx

Martin Dougiamas

Martin Dougiamas

Martin Dougiamas

Martin Dougiamas este fondatorul și CEO-ul proiectului software Moodle open-source, lansat în 1999. El continuă să ghideze și să dezvolte compania cu sprijinul a 80 de angajați la nivel mondial și a două birouri majore din Perth, Australia și Barcelona, Spania. Moodle LMS (Learning Management System) este cel mai cunoscut produs al Moodle, care permite educatorilor să creeze un spațiu privat online, cu instrumente pentru învățarea în colaborare pentru educație primară, educație liceală, educație superioară și locuri de muncă. Lansat pentru prima dată în 2001, LMS Moodle este acum utilizat în fiecare țară din lume de o comunitate activă de sute de milioane de utilizatori și reprezintă o infrastructură cheie pentru peste 60% din toate instituțiile de învățământ superior din întreaga lume.

Moodle LMS este doar unul dintr-o serie completă de produse deschise, inclusiv Moodle Apps (pentru utilizare offline și mobilă), MoodleCloud (o platformă de găzduire SaaS cu 38.000 de site-uri Moodle), MoodleNet (o nouă rețea socială pentru educatori), Moodle Educator Certifications (pentru predarea competențelor digitale) și Moodle Workplace (o versiune specială a Moodle LMS axată pe învățarea la locul de muncă).

Martin are un cadru academic mixt, cu multiple diplome postuniversitare în informatică și educație și două doctorate onorifice. El continuă să se concentreze pe cercetarea modului în care tehnologia educației deschise poate sprijini cel mai bine predarea și învățarea în moduri deschise și umane, cu un interes intens în a ajuta la producerea unei generații care să îndeplinească obiectivele ONU de dezvoltare durabilă.

Recent, Martin a început o nouă inițiativă, OpenEdTech.global, care își propune să încurajeze companiile open source să lucreze în colaborare pentru a oferi soluții tehnologice educaționale complete, de înaltă calitate, etice, de durată, pentru educația energetică în viitor.

Evenimente

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP