Dr. Gabriela Grosseck

Dr. Gabriela Grosseck

Speaker

Decoding Fake News at WUT

Gabriela GROSSECK este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie al Universității de Vest din Timișoara, România. Cu o bogată experiență în utilizarea TIC în educație (predare, învățare și cercetare) este preocupată îndeosebi de formarea studenților și a profesorilor, atât în medii față-în față cât și online. De peste un deceniu este redactor-șef a Revistei de informatică socială din România. Autor a numeroase articole în domeniul e-learning are o prezență susținută ca și speaker la diferite evenimente internaționale, organizator de workshop-uri sau membru al diferitor comitete editoriale (reviste și/sau conferințe). Interesele sale în cercetare acoperă principalele aspecte ale educației deschise (OERs/OEPs și MOOCs), instrumentele Web 2.0 și aplicațiile sociale media în învățământul superior și, mai recent, arealul “digital literacy”. Fenomenul ştirilor false nu este unul nou. Fake news este un concept care a devenit o provocare nu numai pentru furnizorii de conținut online dar, mai ales, pentru mediul educațional. În România, până în prezent nu există studii cu privire la efectul știrilor false în educație. Prin urmare, UVT și-a anunțat intenția încă din 2016 de a adresa această chestiune, propunând mai multe abordări. Ce sunt știrile false, cum le recunoaștem dar, mai ales, cum le combatem – este subiectul acestei prezentări

Events

ID Event Name Duration Start Date
Workshop Educația deschisă și impactul digitalizării 3 Hours 23/09/2019

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP
ro_RO
en_US ro_RO