fbpx

Conf.dr. Bogdan Timar

Conf.dr. Bogdan Timar

Speaker

RO: Bogdan Timar este decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara și medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu”, specializat în diabet, boli metabolice și medicină internă. Este implicat activ în dezvoltarea de programe de educație în domeniul medical, fiind promotorul și coordonatorul programului Diabetes Science School, un program educațional medical de anvergură națională, care își propune să dezvolte abilitățile de cercetare și de analiză critică a datelor din medicina bazată pe dovezi a medicilor ce profesează în specialitatea de diabet ori domenii conexe. Bogdan Timar conduce o echipă de cercetare ce activează în domeniul dezvoltării de metrici obiectivi de evaluare a percepției pacienților asupra simptomatologiei complicațiilor cronice ale diabetului precum și în domeniul studiului modelelor predictiv-evolutive ale valorilor glicemice la pacienții cu Diabet Zaharat tip 1

 

EN: Bogdan Timar is the dean of the Faculty of Medicine at “Victor Babes” University of Medicine and Pharmacy  and medical doctor at the “Pius Brinzeu” Emergency Hospital from Timisoara, specialized in diabetes, metabolic diseases and internal medicine. He is involved in developing medical education programmes at a national level being the promoter and lead organizer of the Diabetes Science School, a diabetes-education nation-wide programme aiming to improve the skills related to research and critical appraisal of the evidence-based medicine of the doctors working in diabetes-related specialities. Bogdan Timar leads a team of researchers focused on developing metrics used in the evaluation of subjective outcomes related to diabetes chronic complications and on analyzing time-dependent predictive values of the glycemias in patients with Type 1 Diabetes.

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP