Webinar #impreunaonline - Percepția cadrelor didactice și a studenților privind educația online: oportunități și provocări

Educația online stimulează metodele inovative de predare și autonomia în învățare? Petrecem mai mult timp acum în mediul online decât în mod obișnuit? Elaborarea prezentării cursului și seminarului, precum și realizarea sarcinilor necesită mai mult timp și efort? Sunt întrebări la care acest webinar a găsit răspunsurile, sub sloganul #impreunaonline.

Start

22/04/2020 - 16:00

End

22/04/2020 - 17:00

Address

Online   View map

Educația online, aflată în prim-planul procesului educațional în această perioadă, ne determină să reflectăm mai adânc asupra rolului profesorului și al studentului in actul educațional, precum și asupra interacțiunii dintre aceștia.

Predarea online, pe de o parte, reclamă nu numai o înțelegere a conținutului, dar și o preocupare constantă privind modul în care acest conținut este prezentat.

Învățarea online, pe de altă parte, reflectă într-o mai mare măsură contribuția studiului individual și a autonomiei studentului în învățare. Cum să oferi studentului în acest context o experiență relevantă de învățare este o provocare. 

Pentru a răspunde la această provocare, primul pas este identificarea percepției profesorilor și a studenților asupra educației online.

Educația online stimulează metodele inovative de predare și autonomia în învățare?

Petrecem mai mult timp acum în mediul online decât în mod obișnuit?

Elaborarea prezentării cursului și seminarului, precum și realizarea sarcinilor necesită mai mult timp și efort?

Sunt întrebări la care acest webinar a găsit răspunsurile, sub sloganul #impreunaonline.

Conf. dr. Marian Ilie, Conf. dr. Irina Macsinga și Conf. dr. Mădălin Bunoiu au adus în prim plan necesitățile pe care universitățile din România le au, pentru a putea fi încadrate în topul universităților moderne al sec. XXI și au pus accentul pe nevoia de dezvoltare și mentenanță a platformelor folosite în educația online.

Aceștia au răspuns diferitelor întrebări și probleme care au fost ridicate de către cei peste 270 de participanți din diferite medii universitare și au subliniat următoarele aspecte, ca fiind cele mai importante în cursa digitalizării: conectivitate, capital uman, modul de utilizare al internetului, integrarea tehnologiei digitale și servicii publice digitale.

Webinariile își propun să fie cât mai practice, să se concentreze pe provocările cotidiene cărora noi toți trebuie să le facem față și să fie în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Ele sunt dedicate în special mediului universitar, profesorilor și studenților, dar nu exclud implicarea celor din învățământul pre-universitar.

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara.

Aceste sesiuni săptămânale de o oră de webinar  vor avea loc în fiecare miercuri, de la ora 16:00, începând cu 15 aprilie 2020.

Fiecare webinar va consta dintr-o scurtă prezentare cu 1-3 prezentatori și un moderator, care abordează subiectul webinarului, completată apoi de o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care sunteți încurajați să participați, să vă împărtășiți părerile și experiențele și să adresați cele mai presante întrebări.

MORE DETAIL

Email

elearning@upt.ro

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP