fbpx

Webinar #impreunaonline - Transferul educației inginerești în universul online în contextul COVID-19

În cadrul webinarului, reprezentanți ai Universității Tehnice din Iași au prezentat drumul parcurs, în viteză, de la starea în care se urmărea asigurarea calității unui învățământ ce se desfășura în forma tradițională, către un învățământ de tip online, pentru mulți nou, sau ale cărui valențe au fost puțin sau în cadru restrâns explorate.

Instaurarea stării de urgență a pus instituțiile de învățământ superior în situația inedită de a oferi răspunsuri rapide la probleme inedite cum ar fi asigurarea stării de sănătate prin instaurarea unor măsuri de protecție, ajustarea tuturor activităților din cadrul instituției, asigurarea continuității activităților didactice prin trecerea la educația online, asigurarea resurselor tehnice pentru noul mod de lucru și suportul emoțional pentru întreaga comunitate academică.

În cadrul webinarului, reprezentanți ai Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași au prezentat drumul parcurs, în viteză, de la starea în care se urmărea asigurarea calității unui învățământ ce se desfășura în forma tradițională, către un învățământ de tip online, pentru mulți nou, sau ale cărui valențe au fost puțin sau în cadru restrâns explorate. 

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, Prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, Prof.dr. fiz. Irina Radinschi, Ing. mat. Marius Șutu, și Conf. dr. ing. Florin Pantilimonescu au împărtășit experiența Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași în adaptarea învățământului la mediul online, într-un ritm alert. Aceștia au prezentat atât contextul administrativ de tranziție de la învățământul în campus la cel online, cât și practicile folosite de cadrele didactice pentru a transmite informațiile către studenți, atât pentru partea de teorie, cât și cea practică, de laborator.

Peste 180 de participanți au urmărit live webinarul și au adresat zeci de întrebări prezentatorilor.

Mesajul principal a fost: Cea mai importantă componentă din această perioadă o reprezintă contribuția umană și conexiunea dintre oameni!
Prezentările sunt disponibile acum și online:

Webinariile își propun să fie cât mai practice, să se concentreze pe provocările cotidiene cărora noi toți trebuie să le facem față și să fie în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Ele sunt dedicate în special mediului universitar, profesorilor și studenților, dar nu exclud implicarea celor din învățământul pre-universitar.

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara.

Aceste sesiuni săptămânale de o oră de webinar  vor avea loc în fiecare miercuri, de la ora 16:00, începând cu 15 aprilie 2020.

Fiecare webinar va consta dintr-o scurtă prezentare cu 1-3 prezentatori și un moderator, care abordează subiectul webinarului, completată apoi de o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care sunteți încurajați să participați, să vă împărtășiți părerile și experiențele și să adresați cele mai presante întrebări.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de YouTube, făcând click pe video-ul de mai jos:

MAI MULTE DETALII

E-mail

elearning@upt.ro

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP