fbpx

Webinar #impreunaonline - Strategia de transformare digitală a Universității Babeș-Bolyai

În viitor tehnologia va avea un impact și mai mare asupra noastră, va face parte integrantă din tot ceea ce facem. În mod evident, nici mediul universitar nu e imun la aceste schimbări și este vital în acest sens ca fiecare universitate să aibă o viziune și o strategie privind adaptarea la era digitală a majorității activităților și proceselor sale, atât pentru că e mult mai eficient așa, cât și pentru că acolo vor fi toți stakeholderii săi, de la studenți și angajați, la furnizori, instituții publice și competitori.

start

03/06/2020 - 16:00

Sfârșit

03/06/2020 - 17:00

Abordare

Online   Vezi harta

#onlinetogether #impreunaonline

Societățile, comunitățile, oamenii din întreaga lume sunt tot mai puternic dependenți de tehnologie. 

Tehnologia a schimbat profund societatea și indivizii: de la felul în care socializăm, la felul în care comunicăm, guvernăm, cumpărăm, învățăm, muncim, predăm, cercetăm. 

În viitor tehnologia va avea un impact și mai mare asupra noastră, va face parte integrantă din tot ceea ce facem.

În mod evident, nici mediul universitar nu e imun la aceste schimbări și este vital în acest sens ca fiecare universitate să aibă o viziune și o strategie privind adaptarea la era digitală a majorității activităților și proceselor sale, atât pentru că e mult mai eficient așa, cât și pentru că acolo vor fi toți stakeholderii săi, de la studenți și angajați, la furnizori, instituții publice și competitori.

Evident, digitalizarea e un instrument, nu un scop în sine, o facem pentru ca Universitatea să-și îndeplinească mai ușor misiunea, să fie mai performantă, să economisim resurse, să facem munca tuturor mai facilă, mai rapidă și mai plăcută, să sporim interacțiunea, să folosim resursele cât mai rațional.

În cadrul acestui webinar, experții din cadrul Universității Babeș-Bolyai au prezentat strategiile folosite de ei pentru a îndeplini în continuare misiunea unui învățământ de succes, chiar și în era digitalizării.

Tot în cadrul webinarului, reprezentanții universității din Cluj au vorbit despre provocările întâmpinate, în ceea ce privește strategia de transformare digitală în mediul educațional și au răspuns întrebărilor primite din partea participanților. Au fost prezente 110 persoane, atât din Universitatea Politehnica Timișoara, dar și din alte  universități din România.

Webinariile își propun să fie cât mai practice, să se concentreze pe provocările cotidiene cărora noi toți trebuie să le facem față și să fie în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Ele sunt dedicate în special mediului universitar, profesorilor și studenților, dar nu exclud implicarea celor din învățământul pre-universitar.

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara.

Aceste sesiuni săptămânale de o oră de webinar  vor avea loc în fiecare miercuri, de la ora 16:00, începând cu 15 aprilie 2020.

Fiecare webinar va consta dintr-o scurtă prezentare cu 1-3 prezentatori și un moderator, care abordează subiectul webinarului, completată apoi de o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care sunteți încurajați să participați, să vă împărtășiți părerile și experiențele și să adresați cele mai presante întrebări.

MAI MULTE DETALII

E-mail

elearning@upt.ro

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP